18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

16:45: ΟΜΑΝ: Ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ, πραγματοποίησαν περίπου 300 κάτοικοι του Ομάν, ανάμεσά τους και γυναίκες, ζητώντας αύξηση των μισθών και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην κεντρική λεωφόρο της Μουσκάτ όπου βρίσκονται τα υπουργεία κρατώντας πανό που έγραφαν: “Δώστε τέλος στις αυξήσεις τιμών”, “Αυξήστε τους μισθούς”, «Πού είναι η δημοκρατία;», “Επιτρέψτε τις ισλαμικές τράπεζες”, ενώ, την ώρα που γυναίκες και άντρες αστυνομικοί τους περικύκλωναν, φώναζαν: “Θέλουμε μεταρρυθμίσεις.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι έχουν υπογράψει μία αίτηση προς την κυβέρνηση, με την οποία ζητούν την αύξηση των μισθών και την παροχή βοήθειας σε όσους δεν είναι σε θέση να εργαστούν ή είναι ανάπηροι.

Το σουλτανάτο του Ομάν, με πληθυσμό λίγο μικρότερο από 3 εκατ. ανθρώπους, από τους οποίους μόνο είναι μισοί είναι πολίτες του Ομάν, κυβερνά ο Καμπούς Μπιν Σάιντ Αλ Σάιντ, που κληρονόμησε τη θέση. Στις 17 Ιανουαρίου περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μουσκάτ για να διαμαρτυρηθούν για το κόστος ζωής. Ένα μήνα αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τον κατώτατο μισθό για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τα 364 δολάρια σε 520 δολάρια το μήνα.

This entry was posted in ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *